8
2
3
4
hodnik
6
7
9
E-KATALOG ENGLISH POLIVALENTNA DVORANA ČLANSTVO I UPISI IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI ibiblos Mobilna aplikacija

Međunarodni dan dječje knjige u Gradskoj knjižnici Labin

Međunarodni dan dječje knjige u Gradskoj knjižnici Labin

Međunarodni dan dječje knjige (ICBD – International Children's Book Day) obilježava se svake godine 2. travnja, na dan rođenja književnika Hansa Christiana Andersena, da bi se istaknulo koliko su knjige za djecu važne u njihovu odrastanju te kako ljubav prema čitanju treba razvijati od najranije dobi. Ovogodišnja poruka djeci svijeta glasi: „Priče su krila koja Ti pomažu uzletjeti svakoga dana“.


Tim povodom Gradska knjižnica Labin organizira susret s autoricom, druženja i čitanja s najmlađima te posebnu akciju za djecu i mlade.


U četvrtak, 31. ožujka s početkom u 9 sati, u sklopu programa I jasličari čitaju, knjižničarke čitaju s djecom Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac, u jasličkim skupinama Pahuljice i Slonići.


U petak, 1. travnja s početkom u 10 sati organiziran je susret učenika trećih razreda OŠ Matije Vlačića s književnicom za djecu i mlade Tatjanom Pokrajac-Papucci. Čitamo i razgovaramo o priči Kako je tuga postala radost.


U subotu, 2. travnja od 8 do 13 sati trajat će akcija „Članarina na pola za djecu i mlade“. Akcija se odnosi na godišnje članstvo učenika od 2. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole te će iznositi 30,00 kn. Podsjećamo da sva djeca s područja Labinštine od rođenja do polaska u 2. razred ostvaruju pravo na besplatno članstvo u Gradskoj knjižnici.


Također, Gradska knjižnica poziva još jednom djecu od 9 do 14 godina da se prijave na Prvi natječaj za dječju kratku priču „PIKUN“ koji je otvoren do 11. travnja 2022. godine. Sve informacije o Natječaju dostupne su na mrežnoj stranici Knjižnice.


Vidimo se u Knjižnici!


Organizator: Gradska knjižnica Labin

Info i kontakt

Gradska knjižnica Labin

Adresa

Rudarska 1/A
52220 Labin

Telefon/Fax

Telefax: 052/856-232
Telefon: 052/852-257

Radno vrijeme

Pon.-pet.: 08 – 19h
Sub.: 8 – 13h

Copyright (c) Gradska knjižnica Labin. Sva prava na objavljene materijale pridržana.