besplatno_članstvo
2
8
3
4
hodnik
6
7
9
E-KATALOG ENGLISH POLIVALENTNA DVORANA ČLANSTVO I UPISI IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI ibiblos Mobilna aplikacija

Čitateljski klub DeLibris / susret #22

Čitateljski klub DeLibris / susret #22

Posljednja srijeda u mjesecu travnju bila je rezervirana za još jedan susret Čitateljskog kluba DeLibris. U treću godinu rada našeg Kluba ušli smo s dvadeset i prvom pročitanom knjigom, romanom „Putni zapisi jednog mačka“ japanske autorice Hiro Arikawa.


U svojoj matičnoj zemlji ovaj je roman prodan u više milijuna primjeraka, preveden je i na mnoge svjetske jezike, a 2018. godine dobio je i filmsku inačicu.

Sve su ovo bili dobri razlozi da mu se posvetimo i otkrijemo što nam zanimljivog može ispričati mačak Nana. On i njegov vlasnik Satoru putuju Japanom ne bi li pronašli novi dom za Nanu, jer se Satoru više ne može brinuti za njega. Tijekom putovanja otkrivamo detalje iz Satoruova života, upoznajemo njegove prijatelje, a doznajemo i zašto Satoru ne može zadržati Nanu.


Roman je u našem književnom klubu izazvao podijeljene reakcije. Dok se nekim članovima nije svidio, drugi su mu dali najviše moguće ocjene. Neki od nas smatraju da romanu nešto nedostaje, da je nedorečen, da autorica nije uspjela postići ono što je željela, a nekima se nikako nije svidio stil pisanja.

S druge strane, ostale članove je knjiga oduševila, svidjeli su im se opisi, pogotovo oni koji su pisani iz perspektive mačka i općeniti dojam cijele priče. U svakom slučaju, složili smo se da knjiga odiše izrazito pozitivnom atmosferom, teškim temama usprkos, da je glavni lik (onaj ljudski) pravi pozitivac i čovjek koji je dobro utjecao na živote drugih ljudi s kojima je bio povezan u prošlosti, a što se jasno vidi prilikom njihovih ponovnih susreta.


Kao i inače, sama knjiga bila je povod za puno dublje i šire razgovore o životu - o tome kako utječemo na druge ljude, čak i kada nismo toga svjesni, o obiteljskim i prijateljskim odnosima i mnogim drugim temama. Život nije uvijek lak i jednostavan, ali ga odanost, lojalnost i nada čine divnim i vrijednim življenja. U konačnici, svima bi u životu dobro došao jedan Satoru i jedan Nana.


Sljedeći susret zakazan je za kraj svibnja, a knjiga oko koje ćemo se okupiti je roman Neila Gaimana „Ocean na kraju staze“.


Čitamo se! Do sljedeće st(r)anice DeLibrisa!


Izvještaj pripremila članica DeLibrisa Emiljana Vozila-Mohorović.

Kalendar događanja

Lipanj
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Info i kontakt

Gradska knjižnica Labin

Adresa

Rudarska 1/A
52220 Labin

Telefon/Fax

Telefax: 052/856-232
Telefon: 052/852-257

Radno vrijeme

Pon.-Pet.: 8– 19h
Sub.: 8 – 13h

Copyright (c) Gradska knjižnica Labin. Sva prava na objavljene materijale pridržana.