besplatno_članstvo
2
8
3
4
hodnik
6
7
9
E-KATALOG ENGLISH POLIVALENTNA DVORANA ČLANSTVO I UPISI IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI ibiblos Mobilna aplikacija

VITA KNAPIĆ I TINA ZIDARIĆ OVOGODIŠNJE SU LAUREATKINJE 3. NATJEČAJA ZA DJEČJU KRATKU PRIČU „PIKUN“

VITA KNAPIĆ I TINA ZIDARIĆ OVOGODIŠNJE SU LAUREATKINJE 3. NATJEČAJA ZA DJEČJU KRATKU PRIČU „PIKUN“

Jučer je u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin održan susret sudionika 3. natječaja za dječju kratku priču „Pikun“. U Natječaj su se uključile gotovo sve osnovne škole s područja Labinštine te je ukupno pristiglo 18 priča.


Nakon uvodnih riječi ravnateljice Silvije Fiamengo i izbornice radova, književnice za djecu i mlade Tatjane Pokrajac-Papucci, proglašeni su najbolji autori u dvjema kategorijama te su dodijeljene diplome i vrijedne nagrade, poklon bon u vrijednosti 80,00 eura u Knjižari Znanje i paketi pomno odabranih knjiga za djecu i mlade.


U kategoriji „Mlađi osnovnoškolci“ prva nagrada za najbolju dječju kratku priču pripala je Viti Knapić, učenici 3. a razreda Osnovne škole Matije Vlačića Labin za priču „Ja i moja slatka prijateljica“ (mentorica učiteljica Sanja Škopac). Drugu nagradu dobila je Stella Malinarić, učenica 4. razreda Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ Labin za priču „Priča jedne olovke“ (mentorica učiteljica Vesna Brenčić), a treću Noel Bolfan, učenik 3. razreda Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ Labin za priču „Sami u kući“ (mentorica učiteljica Tamara Poldrugovac-Franković).


U kategoriji „Stariji osnovnoškolci“ prvu nagradu za najbolju dječju kratku priču osvojila je Tina Zidarić, učenica 7. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Potpićan za priču „Jedan sasvim (ne)običan dan“ (mentorica profesorica Tihana Franković Načinović). Drugu nagradu dobila je Ilda Softić, učenica 7. razreda Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ Labin za priču „Čarobni dnevnik“ (mentorica profesorica Jasmina Beloč), a treću Eleni Fable, učenica 6. razreda Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić za priču „Robot“ (mentorica profesorica Dijana Franković).


Brojna publika uživala je u nastupu i pričama nagrađenih učenika koji su nas na trenutak uveli u svoj unutarnji svijet, otkrivajući svoje misli, interese, maštanja, svoje strahove i želje na način kako to samo djeca umiju, jednostavno a maštovito i snažno o svemu što je njima važno.


Gradska knjižnica Labin čestita svim autorima te zahvaljuje izbornici radova, ravnateljima škola, školskim knjižničarkama i roditeljima na još jednoj uspješnoj suradnji.


Posebnu zahvalu Gradska knjižnica upućuje mentorima učenika Jangeli Sušac-Budimir, Jasmini Beloč, Tihani Franković Načinović, Dijani Franković, Sanji Škopac, Vesni Brenčić, Sanji Matanović Rajković, Tamari Poldrugovac-Franković, Romini Miletić i Deanu Nestoroviću na dodatnom angažmanu i podršci.


Sa željom da puno čitaju te i dalje pišu i stvaraju, Gradska knjižnica Labin svim je učenicima i mentorima darovala zahvalnice i godišnje članstvo u Knjižnici. Ovim susretom ujedno je zaokružen program još jedne Noći knjige u Gradskoj knjižnici Labin.Nagrađene priče možete pročitati na sljedećim poveznicama:


Nagrađene priče u kategoriji Mlađi osnovnoškolci (3. i 4. razredi)


Nagrađene priče u kategoriji Stariji osnovnoškolci (5. – 8. razreda)

Galerija

Kalendar događanja

Lipanj
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Info i kontakt

Gradska knjižnica Labin

Adresa

Rudarska 1/A
52220 Labin

Telefon/Fax

Telefax: 052/856-232
Telefon: 052/852-257

Radno vrijeme

Pon.-Pet.: 8– 19h
Sub.: 8 – 13h

Copyright (c) Gradska knjižnica Labin. Sva prava na objavljene materijale pridržana.