noć knjige 2024
besplatno_članstvo
2
8
3
4
hodnik
6
7
9
E-KATALOG ENGLISH POLIVALENTNA DVORANA ČLANSTVO I UPISI IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI ibiblos Mobilna aplikacija

Izjava o zaštiti podataka i privatnosti na internetskim stranicama Gradske knjižnice Labin

Ova izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka te primjenu kolačića (cookies) na internetskim stranicama www.gk-labin.hr (u nastavku: internetska stranica).

Korištenjem ove internetske stranice suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanih u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačića Vašem uređaju.

 

Voditelj obrade osobnih podataka je:

 

Gradska knjižnica Labin

Rudarska 1/A, 52220 Labin

Telefon: 052/852-257

e-mail: gklabin@gk-labin.hr

 

 

Gradska knjižnica Labin obvezuje se pružati zaštitu osobnih podataka, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza i usluga.

Putem internetske stranice moguće je prikupljanje Vaših osobnih podataka kao što su: ime i prezime te adresa e-pošte.

Upisom osobnih podataka u za to predviđena polja dajete privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dani, osim u slučajevima gdje zakon propisuje drugačije.

Knjižnica prikuplja podatke o Vašem računalu koristeći Google Analytics servis. Ovi podaci mogu uključivati Vašu IP adresu, tip preglednika, vrijeme pristupa i adrese internetskih stranica.

Prikupljene podatke Knjižnica obrađuje u svrhu u koju su isti dani, odnosno u svrhu korištenja internetske stranice i pružanje željenih usluga.

 

Ovim Vas Knjižnica informira da imate:

-          pravo na pristup svim danim podacima,

-          pravo na njihov ispravak i dopunu,

-          pravo na ograničenje obrade Vaših osobnih podataka

-          pravo na prijenos podataka drugom Voditelju,

-          pravo na opoziv danih privola,

-          pravo na brisanje Vaših osobnih podataka u kojem će slučaju voditelj obrade obrisati podatke osim u mjeri potrebnoj za ostvarivanje legitimnih interesa voditelja obrade u skladu s propisima.

 

Ako za to imate pravni temelj, možete se žaliti na način obrade svojih osobnih podataka i zatražiti od nas da više ne obrađujemo Vaše podatke ili se možete obratiti izravno tijelu nadležnom za zaštitu podataka -  Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

 

 

Kolačići

 

Internetska stranica Knjižnice koristi kolačiće (cookies) – tekstualne datoteke koje preglednik sprema na računalni sustav. Kolačići omogućuju da prepoznamo korisnike internetske stranice. Svrha toga je da korisnik lakše koristi internetsku stranicu. Jednako tako se koriste kako bi se upamtile vaše postavke sigurnog pretraživanja, kako bismo prebrojili posjetitelje pojedine stranice. To može učiniti vaš sljedeći posjet lakšim, a web-lokaciju korisnijom.

 

FACEBOOK

Na internetskoj stranici Knjižnice ugradili smo komponente tvrtke Facebook.

 

Kad otvorite internetsku stranicu i kliknete na logotip tvrtke Facebook, dospjet ćete na njihovu vanjsku stranicu. Ako je vaš profil na Facebooku prijavljen, odnosno otvoren, Facebook  može detektirati svaki Vaš pregled internetske stranice te koje ste specifične podstranice posjetili. Ako, na primjer, kliknete na logotip Facebooka, Vaš će internetski preglednik proslijediti odgovarajuću informaciju Facebooku koji će je pohraniti.

Ako ne želite da Facebook prikuplja i pohranjuje podatke o Vašem posjetu internetskoj stranici, morate prije klika na logotip Facebooka odjaviti s Facebook računa.

 

Molimo Vas da informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i daljnje obrade te korištenja podataka od strane Facebooka kao i moguće postavke privatnosti preuzmete iz izjave o zaštiti podataka na ovoj poveznici:

 

Facebook

Facebook Inc.

1601 S. California Ave, Palo Alto

CA 94304, USA

http://de-de.facebook.com/abaout/privacy/

 

GOOGLE ANALYTICS

 

Na internetskoj stranici Knjižnice koristimo Google Analytics kako bi prikupili anonimne informacije o broju posjeta i najpopularnijim objavama. Usluga internetske analitike, među ostalim, je da prikuplja podatke o internetskoj stranici s koje je posjetitelj došao, koje je podstranice posjetio ili kako često i koliko dugo pregledava određenu podstranicu. Internetska analitika koristi se za optimizaciju internetske stranice.

Svrha Google Analytics komponente je da analizira promet na internetskoj stranici Knjižnice.

Posjetitelj se može usprotiviti prikupljanju i obradi osobnih podataka koje je generirao Google Analytics, a koji su vezani uz korištenje internetske stranice Knjižnice. Kako bi to ostvario, korisnik mora skinuti dodatak pregledniku koji se nalazi na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout i instalirati ga. Ovaj dodatak putem JavaScripta daje Google Analyticsu do znanja da se informacije o posjeti internetskoj stranici od strane posjetitelja ne smiju prikupljati i obrađivati. Google instalaciju navedenog dodatka pregledniku smatra valjanim prigovorom protiv prikupljanja osobnih podataka.

Dodatne informacije i Googleove smjernice vezane uz zaštitu osobnih podataka mogu se naći na https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ i http://www.google.com/analytics/terms/us.html. Dodatne informacije vezane uz Google Analytics mogu se pronaći na https://www.google.com/analytics/.

 

Čuvanje podataka

 

Osobne podatke čuvamo toliko dugo koliko je potrebno da tražena usluga ili usluga za koju ste dali privolu bude pružena, osim ako zakon ne propisuje drugačije.

 

Uvjeti i izmjene

 

Gradska knjižnica Labin pridržava pravo izmjene ili prekida svih ili bilo kojeg dijela ove internetske stranice te Izjave o zaštiti privatnosti na internetskoj stranici Knjižnice u bilo kojem trenutku.

Kalendar događanja

Travanj
1 2 5 6 7
8 9 10 11 12 14
15 16 17 18 19 21
22 24 25 26 27 28
29 30

Info i kontakt

Gradska knjižnica Labin

Adresa

Rudarska 1/A
52220 Labin

Telefon/Fax

Telefax: 052/856-232
Telefon: 052/852-257

Radno vrijeme

Pon.-Pet.: 8– 19h
Sub.: 8 – 13h

Copyright (c) Gradska knjižnica Labin. Sva prava na objavljene materijale pridržana.